10 Şubat 2010 Çarşamba

Google Buzz Ne Yapacak ?

İnternet devi Google'ın posta servisi Gmail, 176 Milyon kullanıcısı ile en çok tercih edilen üçüncü e-posta hizmeti olsa da, başarılı ve kullanışlı özellikleri ile yükselen bir başarı grafiğine sahip. İnternet üzerindeki hemen her alanda başarılı bir projenin sahibi konumundaki Google, söz konusu sosyal ağlar olunca bir adım geride kalıyor. Bu eksikliğe bir son vermek isteyen Google'ın yeni projesi, tahmin edebileceğiniz gibi bir sosyal ağ platformu.



Google, ilk etapta sadece Gmail kullanıcılarının %1'lik kısmına açacağı Buzz hizmetini duyurdu. Facebook ile rakip durumuna gelen yeni hizmet sayesinde internet devi, sosyal ağları internet ile ilişkili tüm cihazların yer aldığı bir yapının içersine sokmaya çalışıyor.


Gmail ile entegre edilecek servis, doğal olarak her Gmail kullanıcısını birer BUZZ kullanıcısı haline getiriyor. Kayıt ya da herhangi bir kurulum gerektirmeyen yapısı sayesinde kullanıcılar hesaplarına eklenecek BUZZ etiketi ile bu özelliği kullanabilecekler.

Üyelerin sadece listelerinde ekli kişiler ya da herkes olarak belirleyebilecekleri paylaşımlarında, Youtube ve Picasa hesaplarını kullanabilecekler. Paylaşımların gerçek zamanlı olarak aktarıldığı Buzz'da, sayfa yenilemesine gerek olmadan tarayıcı üzerinden anlık olarak olan biten Gmail hesabınıza taşınmış olacak.

Buzz ile birlikte mahallenizde neler olup bittiğini, komşularınızın neler söylediğini görebileceksiniz." şeklinde açıklama yapan Google, konumunuza yakın noktalar olarak etiketlenmiş tüm paylaşımları, özel bir filtreleme sisteminden geçirerek kullanıcılarına "Bunun ilginizi çekebileceğini düşündüm" mantığı ile sunacak.

Google Maps ile tam uyumlu çalışan servis, latitude türevi indirilebilir özel bir katman sayesinde, bulunduğunuz konuma göre durum belirleme, video paylaşma, olay girme, resim gönderme gibi hizmetlere olanak tanıyacak.

Mobil cihazlar için henüz kısıtlı bir kullanım olanağı tanıyan Buzz, an itibari ile sadece Android 2.0 ve üzeri işletim sistemine sahip akıllı telefonlar ile iPhonelar üzerinde tam manasıyla kullanılabiliyor. Blackberry, Symbian ve Windows Mobile yazılımları da geliştirme aşamasında ve yakın zamanda kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Haber Shiftdelete.Net'ten Alınmıştır...