11 Şubat 2010 Perşembe

Opera Mini iPhone'a Geliyor

Daha önce Apple'dan veto yiyen Opera, bu kez çok daha iddialı bir Opera Mini versiyonu ile Mobile World Congress'te gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. Son hazırlıklarını tamamlayan Opera geliştiricileri kullanıcılara çok daha hızlı, kullanımı kolay ve çok beğenilen tüm Opera yetenekleri ile donatılmış bir yazılım sözünü veriyorlar.

Opera sunucularından geçerek gelen sıkıştırılmış veriler sayesinde daha az veri trafiği gibi bir avantaj sunan Opera Mini, bu sayede sayfa gösterimlerinde ciddi bir hız artışı da yakalamış oluyor. Hızlı kısayol tuşları, sekme desteği, parola yöneticisi gibi özellikleri barındıracağı açıklanan yazılımın, maksimum verimlilik sağlayan özel bir arayüzü de bulunuyor.

Opera'nın kurucularından Jon von Tetzchner yaptığı açıklamada "iPhone için Opera Mini yılın en önemli mobil olayıdır" şeklinde iddialı bir ifade kullanmayı da ihmal etmemiş. Mobile World Congress öncesinde kesinlikle indirilmeye açılmayacağı açıklanan yazılımın detayları için Barcelona'da gerçekleştirilecek etkinliği bekleyeceğiz.
Haber  Shiftdelete.Net'ten Alınmıştır...